VÖRÖSEK

Csókaszőlő

A pince első felfedezettje, amelyből immár 14 évjárat tapasztalata áll rendelkezésre. Középérésű, vonzóan meggyes, jó savú, jó szerkezetű, a hordós érlelést jól tűrő, kiválóan érlehető bora van.

Feketefájú bajor és kék bajor

Közép-korai érésű fajták, nagy fürttel és bogyókkal, kevés színanyaggal. A feketefájú bajor kocsánya fekete színű, erről kapta a nevét. Boruk könnyed, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztet, egyedien fűszerezett. Valószínűleg pezsgő alapborként is jól megfelelő lehet.

Fekete muskotály

Korai érésű, intenzív muskotályos aromájú, bora könnyed.

Hajnos kék

Középérésű, rendkívül tömött a fürtje. Esős időben a rothadásra hajlamos. Komplex, gyümölcsös bor készül belőle.

Laska

Intenzíven gyümölcsös, málnás, mély színű bora jó savkarakterű, hosszú érlelésre alkalmasnak látszik.

Kék szilváni

Késői érésű, kis fürtű, kis bogyójú, bora jó savú, jó szerkezetű.

Tarcali kék

Szerémségi fajta, késői érésű, borát magas sav és tannin jellemzi.

Tihanyi kék

Középérésű, egyedi fűszerezettségű, könnyed, de jó szerkezetű bort ad, semmihez sem hasonlítható.

Purcsin

Nagyon késői érésű, kicsi, laza fürtű, alacsony terméshozamú, ősi magyar fajta, egykor Tokaj-Hegyalján termesztették.