VÖRÖSEK
![kek_08](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_08.jpg)
Csókaszőlő
A pince első felfedezettje, amelyből immár 14 évjárat tapasztalata áll rendelkezésre. Középérésű, vonzóan meggyes, jó savú, jó szerkezetű, a hordós érlelést jól tűrő, kiválóan érlehető bora van.
![kek_07](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_07.jpg)
Feketefájú bajor és kék bajor
Közép-korai érésű fajták, nagy fürttel és bogyókkal, kevés színanyaggal. A feketefájú bajor kocsánya fekete színű, erről kapta a nevét. Boruk könnyed, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztet, egyedien fűszerezett. Valószínűleg pezsgő alapborként is jól megfelelő lehet.
![kek_06](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_06.jpg)
Fekete muskotály
Korai érésű, intenzív muskotályos aromájú, bora könnyed.
![kek_05](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_05.jpg)
Hajnos kék
Középérésű, rendkívül tömött a fürtje. Esős időben a rothadásra hajlamos. Komplex, gyümölcsös bor készül belőle.
![kek_04](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_04.jpg)
Laska
Intenzíven gyümölcsös, málnás, mély színű bora jó savkarakterű, hosszú érlelésre alkalmasnak látszik.
![kek_03](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_03.jpg)
Kék szilváni
Késői érésű, kis fürtű, kis bogyójú, bora jó savú, jó szerkezetű.
![kek_02](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_02.jpg)
Tarcali kék
Szerémségi fajta, késői érésű, borát magas sav és tannin jellemzi.
![kek_01](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_01.jpg)
Tihanyi kék
Középérésű, egyedi fűszerezettségű, könnyed, de jó szerkezetű bort ad, semmihez sem hasonlítható.
![kek_00](https://szentesipince.hu/wp-content/uploads/2023/03/kek_00.jpg)
Purcsin
Nagyon késői érésű, kicsi, laza fürtű, alacsony terméshozamú, ősi magyar fajta, egykor Tokaj-Hegyalján termesztették.