VÖRÖSBORAINK

PINOT NOIR 2019

Illatban karakteres hordós jegyek érezhetők elsőre, rengeteg édes fűszerrel és vaníliával. Idővel szellőzik, így szépen jönnek a Pinot gyümölcsös jegyei. Meggyel, fekete cseresznyével. Halványan gyógynövényes. Közepesen hosszú Lecsengés főként a hordó dominál. Alkohol érezhető mennyiségű de nem lóg ki. Jó arányú bor.

Pinot Noir 2022

Piros bogyós gyümölcsök, érett friss meggy, jó arányok, közepes intenzitás színben sötétebb a vártnál. Gyümölcsösségben is. Tartalmas, közepesen hosszú Lecsengés.

VELENCE CUVÉE 2018

Gazdag gyümölcsösség, főként fekete szeder, áfonya, visszafogottan vanília érződik. Kakaópor és érett gyümölcsök dominálnak. Halványan lekvárba a hajló korty. Nagy volumenű bor hosszú lecsengéssel.

PÁZMÁND CUVÉE 2018

Visszafogott hordó használat, jobban integrálódott fa . Elegáns gyümölcsösség, főként erdei bogyós gyümölcsök, fekete ribizli és halványan dohányos karakter. Ízben ásványok és a friss gyümölcsök fanyarsága érződik. Hosszan érlelhető gazdag bor.

ÉRINTÉS RED 2021

Sötét bíbor szín, lila reflexszel. Illatban tonkababbal, medve cukorral és fekete csokoládéval indít, fekete cseresznye, ribiszke és áfonyával nyílik a bor. Ízében követi az illatát.

 

KADARKA 2021

A fajtára jellemző paprikás fűszeres jegyek mellette elegáns piros bogyós gyümölcsök. Szájban inkább a fűszer dominál, paprika, édes fűszerek sokasága. Közép hosszú lecsengés, selymes tanninok. Amforában volt erjesztve.

KÉKFRANKOS 2020

Főleg a marcipános, nugátos jegyek jelentkeznek, szellőztetés után mutatja meg a fajtákra jellemző jegyeket, kávé, étcsokoládé sötét bogyós gyümölcsök. Szájban szép kisimult tanninok, hosszú lecsengés és a fajtára jellemző ízjegyek. Másfél évet volt fa hordóban.

TIHANYI KÉK 2021

TARCALI KÉK 2019

Már az első illatok az ázsiai fűszerek dominálnak, kicsi szellőztetés után főként málna,cseresznye,eper jelenik meg,borsos fűszerességgel.Két évet volt fahordóban,ami abszolút nem jelenik meg a borban.

LASKA 2021

Illatában karácsonyi fűszerek, szegfűszeg, szilva. Szájban könnyed tanninok, közép erős savak. Tökéletes nyári vörösbor. Egy évet volt fa hordóban.